Som ägare till ett husdjur så måste man vara noga med att man behandlar djuret bra, oavsett om det är en hund, katt eller kanin. Vad man än har för något så är det djurets behov som är viktigast eftersom att det är så pass utsatt och det är du som har tagit på dig ansvaret för detta liv som ska vara behagligt och inte odrägligt för någon. Det är lätt så att man inte tar lika stort ansvar för katter tyvärr eftersom att det är ett självständigt djur från början, men katten är ändå lika beroende av dig för det, glöm aldrig det. Man måste se till att katten har de saker som krävs för att han eller hon ska må bra, bra klösmöbler och kattluckor är en av dessa saker, för katten är från början ett vilddjur och har därför en kropp och klor anpassat för att jaga och överleva i värre miljöer än vad den är van vid nu.

Klösmöblerna är till för att katten själv ska kunna hålla ordning på sina klor som kliar, växer och även kan skava eller grävas in i tassarna. Så även om du klipper klorna på din katt så vill den ha möjligheten att sköta sig själv också, missa därför inte att skaffa ett klösträd så att katten inte vantrivs och får ont.

Om du är osäker på vad du ska köpa för klösmöbler eller kattluckakan du antingen leta reda på information på internet och olika sajter där man kan ställa frågor och läsa vad andra har skrivit om detta innan. Eller så kan du ta kontakt med kattens veterinär för att få hjälp med detta. Men lättast är egentligen att gå till en djuraffär där de säljer dessa så kan de rekommendera dig direkt vid köpet vad du ska ha för klösträd till just din katt.