Pulvret kommer från örten Withania somnifera, vilken växer helt naturlig i Indien. Ashwagandha pulver är perfekt för dig som känner dig trött och hängig men inte vill ta mediciner eller likdanande. Eftersom Ashwagandha pulver enbart är gjort på naturliga produkter är det inte skadligt för din kropp, eller för miljön. Det framställs inte på konstgjort sätt och eftersom örten växer mest på torra delar av Indien konkurrera den inte om plats och näring för andra växter som skulle kunna bli mat till boskap eller liknande.

Detta naturmedel ska man ta för att motverka trötthet, det kan med fördel läggas i en kopp varmt te på kvällen innan man går och lägger sig, men det går lika bra att strö över maten, blanda i en smoothie eller ett glas vatten. Smaken är lite nötig och något bitter, men anses inte smaka illa. Ashwagandha i pulverform används också i vissa idrottssammanhang, det kan handla om att idrottare vill få ökad prestation och reaktionsförmåga.

Oavsett om du är idrottare eller inte bör du begränsa din konsumtion till en kortare period, pulvret bör inte ätas kontinuerligt under för lång tid. Rekommenderad dos är 1 tesked per dag, men kontrollera vad som gäller för just dig och din kropp innan du börjar äta det. Detta då mängden kan bero på vikt och andra förutsättningar. Eftersom man kan må dåligt av för hög dos bör du kontakta läkare om du upplever trötthet under en längre period.

Hur framställs Ashwagandha pulver?

För att kunna få fram detta pulver använder man sig av örtens rot, vilken innehåller alkaloder, fettsyror, koline och olika sockerarter. Den är besläktad med tomaten, men man brukar jämföra den med gingsen, även om dessa två växter inte är besläktade på något sätt. Jämförelsen beror istället på de olika örternas påverkan på människan.